Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Hallå där, Björn Norberg

Björn Norberg är Sales Manager Printed Electronics, på RISE ICT/Acreo. Han är en av talarna på Livsmedelsförpackningar i fokus den 27 april.

Hallå där, Björn Norberg
Björn Norberg, Sales Manager Printed Electronics, RISE ICT/Acreo, är en av talarna på Livsmedelsförpackningar i fokus.

Vad ska du tala om?

–Jag kommer att fokusera på hur tekniken kan hjälpa oss som konsumenter och framför allt hur den kan bidra till mindre miljöbelastning, genom att möjliggöra bättre logistikflöde och minskat matsvinn. Vad är relevant att implementera i livsmedelsförpackningar? Vad kan mätas? Hur ska informationen presenteras? Kan funktionerna integreras i själva förpackningsmaterialet eller är vi hänvisade till etiketter?     

Hur kommer det sig att detta ämne är aktuellt just nu?

–Vi är fler människor än någonsin. Den globala handeln har aldrig varit större. Planeten mår inte särskilt bra. Att minska belastningen på vår miljö har högsta prioritet.    

 Vad tycker du om dagens livsmedelsförpackningar?

–De är bra vad gäller design och funktionalitet. Som konsument skulle jag föredra mer lokal odling och produktion, som i sin tur skulle kräva färre förpackningar. Dagens situation med många globala aktörer innebär att varor skickas över långa avstånd, kors och tvärs. Här finns mycket kvar att göra inom logistiken och inom förpackningsområdet för ett optimalt resursutnyttjande.      

Hur kan en konferens bidra till bättre förpackningar?

–Med rätt personer på plats kan en konferens som den här ge möjlighet till utbyte av kunskap inom många olika områden. Detta leder i förlängningen till bättre förpackningslösningar.     

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

–Mest av allt önskar jag en ökad medvetenhet hos konsumenter kring till exempel källsortering och generellt hur våra val påverkar miljön.

Livsmedelsförpackningar i fokus arrangeras den 27 april på Courtyard by Marriott Hotell i Stockholm. Se hela programmet här: 
Missa inte boka tidigt-rabatten, som gäller fram till 28 februari!

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: