Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Hallå där, Erik Enholm…

…produktionsdirektör på Polarbröd, som i fredags fick besök av Liberalernas toppkandidat till EU-valet Said Abdu, i bageriet i Älvsbyn.

Hallå där, Erik Enholm…
Erik Enholm (till höger på bilden), produktionsdirektör på Polarbröd, tillsammans med Liberalernas Said Abdu på besök i bageriet i Älvsbyn.

Vad var syftet med det här besöket?

– Det var Liberalerna här i Älvsbyn som kontaktade oss och ville komma hit för att få en företagspresentation och veta mer om vårt systematiska arbete för med omställningen till en hållbar livsmedelsproduktion – att ha oss som ett gott exempel. Said Abdu har tidigare varit talesperson för närings- och arbetsmarknadsfrågor i riksdagen så han har intresse för de här frågorna.

Vad gav besöket er?

– Det är alltid positivt att få besök av politiker för att samtala kring de utmaningar som vi har som matproducent. Att ge dem vår bild direkt från verkligheten – information som de förhoppningsvis sedan använder för att underlätta för oss företagare med hjälp av sitt politiska mandat. Vi vill också gärna dela med oss av vår resa mot en mer uthållig produktion och av de framgångar som vi tycker att vi uppnått.

Kan du ge tre konkreta exempel på det?

– Drygt 75 procent av våra frakter sker via järnväg, alla våra plastpåsar är numera biobaserade, och vi ställer krav på våra mjölleverantörer eftersom vi vill få våra råvaror från fossilfria mångfaldsgårdar.

Vilka är era största utmaningar?

– Att fortsätta att tackla den här omställningen till en mer hållbar livsmedelsproduktion. Just därför är det viktigt att både få beskriva vår verklighet och att lyssna på politikerna så att vi tillsammans kan kroka arm.

 AGNETA RENMARK

 

 

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: