Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Hallå där, Erik Lindroth

Erik Lindroth är miljödirektör på Tetra Pak Nordic. Han är en av talarna på konferensen Livsmedelsförpackningar i fokus i Stockholm den 27 april.

Hallå där, Erik Lindroth
Erik Lindroth är Miljödirektör på Tetra Pak Nordic och en av talarna på Livsmedelsförpackningar i fokus, 27 april i Stockholm.

Vad ska du tala om?
– Förpackningsvalets stora betydelse. Våra val på Tetra Pak bestämmer våra kunders möjligheter att göra goda val och det avgör även konsumentens möjlighet att välja miljömedvetet. Vi påverkar hela kedjan.  

Hur kommer det sig att detta ämne är aktuellt just nu?
– Vi ser en snabb utveckling på materialsidan. Plastmaterial som tillverkas av växtbaserade, förnybara material slår igenom på allvar nu och är ett led i att bryta vårt beroende av fossila råvaror.

Vad tycker du om dagens livsmedelsförpackningar?
– De är betydligt bättre än gårdagens men det finns goda möjligheter att förbättra. speciellt på miljöområdet. Utvecklingen är på rätt väg men konsumenter och beslutsfattare behöver mer kunskap. Sådan kunskap kan kommuniceras på förpackningen.

Hur kan en konferens bidra till bättre förpackningar?
– En konferens är en utmärkt plattform där man kan träffas och ge varandra kunskap och inspiration. Båda delarna behövs för att man ska kunna förändra invanda beteenden, och det behöver vi göra nu.

 Vad önskar du dig av morgondagens förpackningar?
– Det vore fantastiskt om Tetra Pak kunde erbjuda dryckesförpackningar där både papper och plast tillverkas av råvara från den svenska skogen. Pappret tillverkas av svensk råvara redan idag, av spillet från skogsbruket kan man göra plastmaterial, kunskapen finns men det behövs investeringar i industriell kapacitet för att det ska bli verklighet.

Livsmedelsförpackningar i fokus arrangeras den 27 april på Courtyard by Marriott Hotell i Stockholm. Se hela programmet här:

 

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: