Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Hallå där, Johan Cejie

Johan Cejie, Försäljningschef på KRAV och en av talarna på Livsmedelsförpackningar i fokus 27 april.

Hallå där, Johan Cejie

Vad ska du tala om?
-Hur viktigt det är med miljöoptimerade förpackningar och vad vi på KRAV vill åstadkomma med våra regler för förpackningar. Det har varit en eko-boom de senaste åren, nu är det dags att även förpackningslösningarna hänger med på tåget. KRAV-märkta råvaror förtjänar att förpackas på bästa sätt och det är också vad konsumenterna förväntar sig. Här finns möjligheter!

Hur kommer det sig att detta ämne är aktuellt just nu?
-KRAV vill hjälpa de KRAV-certifierade företagen framåt i sitt arbete med hållbara förpackningar. Just nu fokuserar vi på hur vi bäst kan fasa ut oönskade ämnen ur förpackningarna. Här måste vi jobba tillsammans för att driva utvecklingen framåt och få fram de bästa lösningarna för miljö, hälsa och klimat

Vad tycker du om dagens livsmedelsförpackningar?
-Det är inspirerande att se all innovation som pågår på detta område just nu, samtidigt som det tyvärr finns en del förpackningslösningar vi fortfarande vill få bort från butikshyllan. Något som vi snappat upp är att både små och stora företag har svårt att veta vad som är bästa alternativet och var fallgroparna finns i valet av förpackningslösning. Här vill vi på KRAV hjälpa till.

Hur kan en konferens bidra till bättre förpackningar?
-Erfarenhetsutbyte är alltid viktigt och jag hoppas att vi får se smakprov på några av de initiativ kring förpackningsutveckling som pågår just nu. Förhoppningsvis finns det bra lösningar som de KRAV-certifierade företagen kan plocka upp och använda för sina KRAV-märkta produkter framöver.

Vad önskar du dig mest av allt av framtidens förpackningar?
-Förpackningen har en stor och viktig roll i hållbarhetsarbetet. Jag önskar att vi lyckas få fram riktigt smarta förpackningar för KRAV-märkta produkter som tar hand om både hälsa och miljö på samma sätt som bonden har gjort.

"Livsmedelsförpackningar i fokus" arrangeras den 27 april på Courtyard by Marriott Hotell i Stockholm. 

Se hela programmet här

Säkra din plats på konferensen. Anmäl dig idag! Antal platser är begränsat.

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: