Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Hallå där, Sebastian Tarkowski

Sebastian Tarkowski, Client Director på Nine, är en av talarna på Livsmedelsförpackningar i fokus den 27 april.

Hallå där, Sebastian Tarkowski
Sebastian Tarkowski är en av talarna på Livsmedelsförpackningar i fokus den 27 april.

Vad ska du tala om på konferensen?
-Om övergripande trender och vilka implikationer de har på framtidens förpackningar.

Hur kommer det sig att detta ämne är aktuellt just nu?
-Jag tror att alla som arbetar med marknadsföring har en känsla av att mycket av det vi gjort inte fungerar längre. Oavsett åt vilket håll vi tittar så ser vi förändrade beteenden, som begränsar hur vi kan nå ut till konsumenterna med våra budskap. Och när vi väl når fram ska vi konkurrera med de miljarder intryck som bombarderar konsumenterna varje dag. Det är klart att vi måste göra något annorlunda för att synas och höras.

Vad tycker du om dagens livsmedelsförpackningar?
-Att det inte har hänt någonting de senaste 20 åren. Det är hårt, men vi har låst in oss i infrastrukturer som är svåra att bryta sig ur. Oavsett om det är för att vi sitter på förpackningslinjer på våra fabriker eller om vi köper av tredje part. Och för konsumenten är det ännu värre. Mycket förpackningsmaterial, som ska återvinnas utan att egentligen skapa värde i hemmiljön.

Hur kan en konferens bidra till bättre förpackningar?
-Det är superviktigt att vi kommer överens om nya standarder om det ska hända något. Både ur ett miljö-, men också ur ett upplevelseperspektiv. Förpackningen måste kunna bära en större del av kommunikationskanalen än den gör idag, den kommer att behöva vara uppkopplad och den måste ingå i en cirkulär ekonomi.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?
-Att någon tar första steget och implementerar en konsumentförpackning, som på riktigt är uppkopplad mot internet. Och att innovation (riktig innovation) hamnar högst på företagens agenda. Vi kan inte fortsätta att backa in i framtiden.

Livsmedelsförpackningar i fokus arrangeras den 27 april på Courtyard by Marriott Hotell i Stockholm. Se hela programmet här:
Säkra din plats på konferensen. Anmäl dig idag! Antal platser är begränsat.

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: