Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Hållbarhet in på bara huden

Det är inte bara mjölk, mjöl och andra livsmedel som kan bli Krav-märkta. Nu kan alla som vill stoltsera med sitt hållbarhetsengagemang göra det genom att tatuera in märkningen. Först ut är organisationens egen vd, Anita Falkenek.

Hållbarhet in på bara huden
Krav – en märkning som består. Här är det Anita Falkenek, vd på Krav, som är nygaddad.

Krav är Sveriges äldsta och mest välkända märkning av ekologiska livsmedel. Men hittills har vi varit mest varit vana vid att se märkningen på olika livsmedelsförpackningar.

Men snart kanske det även blir en vanlig syn på stranden och på stan. Den 13 februari öppnar nämligen en pop-up-studio i Stockholm där alla som vill kan tatuera Krav-märket på huden.

– Det här är ett sätt att visa att engagemanget för hållbarhetsfrågor är livslångt. Krav-märket är verkligen är något som består, säger Anita Falkenek, som nu i veckan tatuerat sin vänstra skuldra inför den årliga Ekogalan (som arrangerades i går torsdag).

– Jag har jobbat med hållbarhet i hela mitt yrkesliv och jag vet vilken avgörande betydelse våra Krav-certifierade verksamheter har för djurvälfärden, den biologiska mångfalden och miljön. Därför har jag valt att tatuera in Krav-märket. Det kan uppfattas som symboliskt, men det är en symbol som jag är oerhört stolt över, säger hon. 

Tatueringsstudion poppar upp på David Bagares Gata 5 i Stockholm, där vem som vill kan komma förbi och gadda sig med en Krav-tatuering helt utan kostnad. Får den som inte vill ha en riktig tatuering så finns det även gnuggisar.

 AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019