Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Han är Lantmännens nya stjärna

Lantmännen har utsett Christian Johansson till ny finansdirektör, CFO, för koncernen. Han kommer närmast från SKF och tillträder den 3 februari.
– En stor ära, säger han i en kommentar.

Han är Lantmännens nya stjärna

Christian Johansson kommer senast från en roll som Senior Vice President och CFO för SKF och har tidigare varit CFO för Gunnebo. Utöver det har han haft ledande positioner på Volvo och ABB, och har därigenom gedigen internationell erfarenhet – både från globala positioner och genom att ha arbetat och varit bosatt utomlands.

– Jag övertygad om att Christian är mycket lämpad att leda Lantmännens ekonomi- och finansfunktion och att han kommer att bidraga till att driva den fortsatta utvecklingen, säger Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman i en kommentar.

Christian Johansson ersätter Michael Sigsfors, som varit tillförordnad CFO sedan Ulf Zenk lämnade Lantmännen i oktober.

– Det är en stor ära och det är med stolthet som jag ser fram emot att börja arbeta på Lantmännen, ett fint företag med välkända varumärken, bra värderingar och unika möjligheter. Jag tror att mina erfarenheter kan bidra till en fortsatt hållbar och lönsam utveckling av Lantmännen, säger Christian Johansson.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: