Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Här är Årets Livsmedelsexportör

Viking Malt, som årligen exporterar 150 000 ton svensk malt till bryggerier och destillerier i hela världen, har utsetts till Årets Livsmedelsexportör. Priset delades ut under branschträffen Matdagen och är ett samarbete mellan Livsmedelsföretagen, Business Sweden och Näringsdepartementet.

Här är Årets Livsmedelsexportör
Näringsminister Ibrahim Baylan delade ut priset under Livsmedelsföretagens branschträff Matdagen. Kasper Madsen, vd för Viking Malt och försäljningschefen Malin Andersson tar emot det, här flankerade av Björn Hellman, vd för Livsmedelsföretagen, och Fredrik Fexe, vice vd för Business Sweden.

Årets Livsmedelsexportör

Priset tilldelas ett svenskt livsmedelsföretag som genom kreativitet och fina insatser brutit ny mark för sitt företags export och som under året uppnått stora direkta framgångar. Bolaget i fråga ska samtidigt ha lagt grunden för en långsiktig exportutveckling ur såväl volym- som lönsamhetssynpunkt på en eller flera marknader. Årets Livsmedelsexportör delas i år ut för 21:a året i rad.

Viking Malt är en avancerad förädlare av spannmål som levererar malt och tjänster till bryggerier och destillerier i över 30 länder. Malten produceras i moderna mälterier i Sverige, Finland, Litauen, Danmark och Polen. Viking Malts anläggning i Halmstad är en av Sveriges viktigaste förädlare av svensk jordbruksråvara med en exportandel på 75 procent och en årlig exportomsättning på 600 miljoner kronor. Ägare är finska Polttimo och svenska Lantmännen.

– Vår målsättning har alltid varit att först och främst tillgodose våra svenska kunders behov av malt. Genom ett starkt team i Halmstad, som hela tiden strävar efter att leverera bra kvalitet med hög leveranssäkerhet och etablera goda relationer med våra kunder, så har vi genom åren lyckats bygga upp en lojal och stark kundkrets även på exportmarknaden, säger Kasper Madsen, vd för Viking Malt, och menar att kombinationen av att både betjäna lokala nyckelkunder och exportkunder gynnar alla parter.

Den svenska malten är något av en doldis, vilket är lite märkligt med tanke på att det faktiskt utgör den viktigaste ingrediensen i både öl och whisky.

– Oavsett var i världen du dricker din öl så finns det en god chans att den är gjord på Viking Malts högkvalitativa, svenska malt. Den svenska dryckesbranschen växer med rekordfart och den utvecklingen är Viking Malt en mycket viktig del av, säger Björn Hellman, vd på Livsmedelsföretagen. 

Förutom äran belönas vinnaren med 300 000 kronor i exporttjänster från Business Sweden.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019