Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Här är poddarna du inte vill missa

Alla har vi våra favoritprogram men ibland är det läge att hitta något nytt att lyssna på. Livsmedel i fokus tipsar om fem poddar som lättar upp höstmörkret för alla som är det minsta intresserade av mat, näring och måltidskultur.

Här är poddarna du inte vill missa
Foto: Shutterstock.

1. A taste of the past

Är du ett fan av tv-succén Historieätarna så är detta podcasten för dig. Historikern Linda Pelaccio djupdyker i matens och våra kostmönsters historia samtidigt som hon alltid kopplar det till dagens samhälle. Vad sägs om matlagningskultur i antikens Grekland, eller Jane Cunningham Crolys historiska lunch på Delmonico’s?

2. Mat och marginaler 

Näringsfysiolog Anki Sundin diskuterar näringslära och lönsamhet inom livsmedelsbranschen tillsammans med inbjuden gäst. Alltifrån insektsprotein och matsvinn till PR och att kombinera hållbarhet med vinstdrivande verksamhet – hela tiden med vetenskapligt underbyggd fakta.

3. Matsamtalet

En intervjupodcast från Lantmännen, där olika gäster bjuds in. Möt kockar, sommelierer, entreprenörer och forskare i aktuella och intressanta samtal om Sveriges mat- och restaurangkultur. Leder gör matprofilerna Sigrid Barany och Johan ”Matgeek” Hedberg.

4. Eat this!

Kockprofilerna Leila Lindholm och Niklas Ekstedt avhandlar i denna podcast ämnen som mansdominansen inom kockyrket, hur de får vardagspusslet att gå ihop och hur det faktiskt är att spela in matlagningsprogram. Lättsmält och hjärtligt där tips blandas med anekdoter från deras karriärer. 

5. Värvet!

Kristoffer Triumf intervjuar varje vecka människor från olika branscher och för att prata om deras specialområde. Lyssna exempelvis på avsnitt 135 där Mathias Dahlgren pratar krogmoms och frukost, eller avsnitt 307 med Marcus Aujalay om ansvar, styrketräning och den ultimata chipssmaken.

 

OLIVIA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019