Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Här blir mjölken vardagskonst

Norrmejerier låter fyra konstnärer gestalta sin kärlek till Norrland genom att skapa egna tolkningar av ett så vardagligt bruksföremål som ett mjölkpaket. Verken består av allt från digitala verk till akryl på canvas.

Här blir mjölken vardagskonst
Mjölkkonst i Norrmejeriers tappning.

Fyra norrländska konstnärer har fått uppgiften att skapa var sitt unikt konstverk ”för att hylla Norrland och den norrländska mjölken”.

– Den norrländska mjölken är en stor del av det Norrland vi känner och älskar, samtidigt som mjölkpaketen har blivit en så vardaglig syn att vi glömmer bort och tar dem för givna. Vi vill därför ge mjölkpaketen den plats och uppmärksamhet de förtjänar och vad kan då vara bättre än att föreviga den i norrländska konstverk, säger Kristina Stiernspetz, kommunikationschef på Norrmejerier.

Konstnärerna Elisabet Linna Persson från Luleå, Linda Lundin från Örnsköldsvik samt Umeåborna Anders Granberg och Jessica Arevärn har alla tagit sig an uppgiften. Titlarna för konstverken är ”Kontraster”, ”Återvinning”, ”Lycka” och ”Jag dricker mjölk vit som snö och återvinner paketet för vår miljö”.

Norrmejeriers kampanj på temat ”Kärlek till Norrland” pågår mellan 13 januari och 2 februari. När och hur norrlänningarna kommer att få möjlighet att se konsten på lite närmare håll avslöjas senare i januari.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: