Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Här får kaffesvinnet en ny chans

Matsvinnföretaget Foodloopz har inlett ett innovativt samarbete med kafferosteriet Johan & Nyström. Resultatet heter Goodloopz splendid surprise blend coffee – en unik kaffeblandning helt skapad av produktsvinn.

Här får kaffesvinnet en ny chans
Rebrandat kaffesvinn. Foto: Foodloopz.

Johan & Nyström har länge jobbat hårt för att på olika sätt reducera sitt svinn. Nu släpper kafferosteriet in Foodloopz en gång i månaden för att rädda allt produktsvinn som inte kan säljas på grund av att påsarna blivit felfyllda eller annat förpackningsstrul.

– Man kan säga att vi lånar deras kaffefabrik några timmar, samlar in och klipper upp alla felaktiga förpackningar med olika sorters bryggkaffe och skapar sedan vår egen vilda blandning, säger Elin Aronsen Beis, vd på Foodloopz.

– Det är lite tvärt emot hur de själva jobbar med specifika bönor och rostningsgrader – vi bara blandar och det kommer att bli helt olika från den ena gången till den andra.

Resultatet heter Goodloopz Splendid surprise blend coffee. Och första samarbetspartner är den kombinerade butik och restaurang som Paul Svensson och Tareq Taylors öppnar i Sundbyberg i september: Paul Taylor Lanthandel.

– Det ska både vara huskaffe i restaurangen och säljas i påse till kunderna i butiken, säger Elin Aronsen Beis.

Goodloopz är ett varumärke och koncept som skapats av Foodloopz Sweden AB för att hjälpa företag hitta attraktiva lösningar för att minska sitt eget svinn.

– Johan & Nyström är första kunden som använder varumärket men vi för just nu diskussioner med fler livsmedelsföretag.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: