Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Här möts livsmedelsbranschens nya stjärnskott

Just nu pågår Food Venture Sweden – livsmedelsbranschens mötesplats för startup-bolag, industri och investerare.
– Vi tror på att det är tillsammans vi bygger framtidens livsmedelsbransch, säger Elén Faxö, projektledare på RISE i Göteborg, som är värd för eventet.

Här möts livsmedelsbranschens nya stjärnskott

För fjärde året i rad arrangeras Food Venture Sweden den 14-15 maj i Göteborg, där Sveriges hetaste startups har möjlighet att presentera sig och sitt erbjudande för både nationella och internationella storföretag och investerare.

– Intresset att medverka är enormt och drygt 30 nationella startups är i år utvalda för deltagande, säger Elén Faxö, projektledare på RISE.

Hon berättar att det är många aktörer inom livsmedelsbranschen som fått upp ögonen för värdet av att ha kontakt med tidiga bolag:

– Spektrat på möjliga samarbeten är stort. Det kan röra råvaror, logistik, teknologier eller förvärv. Det kan också innebära att startupen får sin första kund.

Att skapa hållbar tillväxt i livsmedelsbranschen är centralt för Food Venture Sweden. Området och investeringsviljan drivs i stor utsträckning av hållbarhet och möjligheterna är många. Det kan handla om allt från nya proteinkällor och hälsosamma mellanmål till tjänster som minskar matsvinnet eller digitala lokala marknadsplatser.

Livsmedelsföreningen är på plats i Göteborg för att handplocka några av startupsen som sedan får möjlighet att pitcha sina affärsidéer under Livsmedeldagarna i Tylösand 12 september.

– Jag är oerhört imponerad av både presentationerna och kreativiteten, säger Ewa Viklund, verksamhetsledare på Livsmedelsföreningen.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: