Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Här öppnar Sydgrönt Sveriges första rödbetskokeri

Svenska folket äter allt mer grönt men vill gärna att det ska vara enkelt och bekvämt. Nu öppnar Sveriges första rödbetskokeri i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Här öppnar Sydgrönt Sveriges första rödbetskokeri

I nästa vecka slår Sydgrönt upp dörrarna till företagets nya framtidssatsning: Sveriges första rödbetskokeri. Därtill ett packeri och ett nytt klimatstyrt långtidslager för grönsaker.

– Med den här satsningen kan vi erbjuda helsvenska förädlade produkter med lägre klimatavtryck. Samtidigt skapar vi möjligheter för konsumenterna att köpa svenska grönsaker under en större del av året. Det är bra för både miljön och konsumenterna, säger Sara Beger vd på Sydgrönt.

Hon ser en snabbt växande trend för grönsaker i allmänhet och för svenskodlade grönsaker i synnerhet. Konsumtionen har fördubblats sedan år 2000. Samtidigt har vi blivit mer bekväma och vill inte bara ha färdigskuren sallad utan gärna även förkokta majskolvar – och färdigkokta rödbetor.

Det är Foodhills som äger anläggningen i Bjuv; visionen är att bli ett ledande innovativt centrum centrum i Europa för cirkulär matproduktion.

– Sydgrönts verksamhet passar väl in i vår hållbarhetsfilosofi. Genom samarbetet kan vi mer effektivt utnyttja resurser, kompetens och tankar kring innovationer, säger Bengt Persson, vd på Foodhills.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev