Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Här serveras snabba wow-upplevelser som smakar mer

Årets upplaga av Fast Food & Café på Kistamässan är ett härligt och inspirerande matäventyr. Det tycker i alla fall Ingela Stenson, som är Livsmedel i fokus utsände trendspanare på mässan.

Här serveras snabba wow-upplevelser som smakar mer
Foto: Ingela Stenson

Oj, vilken klassresa fast food just nu genomgår. Från oengagerad snabbmat till god, vacker och fräsch mat, för det här är en riktigt härlig matmässa!

En snabb tur bland montrar och människor visar stor bredd och enormt engagemang. En klar professionalisering bland de cirka 200 utställarna: snygga exponeringar, pedagogiskt tänk och roliga inslag.

Det bjuds på en hel del glass och kaffe, mycket hållbarhet och ursprung.

Välkände kocken Tareq Taylor kör en strålande genomgång av alla ätliga örter i naturen inför fullsatta läktare – kanske inte riktigt vad man förväntar sig på en fastfoodmässa.

Restaurangakademien berättar om hur man kan arbeta klokt för att reducera matsvinnet och serverar mässans kanske godaste bröd, med sin grund i kaffesump (!).

Smiling Group utökar sitt sortiment med bland annat mango- och ananasbars, eftersom man ser att behovet av nötfritt ökar.

Och Cederroths positionerar sig med lökhackartävling med Jimmy Eriksson och andra proffskockar i spetsen – mer ovana tävlare blir omplåstrade efter tävlingen.

INGELA STENSON

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev