Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Här slår tomtegubbarna i glaset

Får tanken på ljusrosa läsk med en distinkt smak av skumtomte det att vattnas i munnen?
– Det här är ett roligt komplement till våra övriga drycker under vintersäsongen, säger Niclas Nilsson, vd på Vasa Bryggeri, som i dagarna lanserar julens kanske mest otippade dryck.

Här slår tomtegubbarna i glaset

Vasa Bryggeri i Sundsvall fortsätter traditionen med att varje år lansera en unik läskedryck lagom till juletider. I år heter smaken "Gammeldags skumtomte" – en kolsyrad läskedryck med en rund och tydlig smak av skumtomtegodis och jordgubb.

Läskedrycken går in under Vasa Bryggeris sortiment ”Gammeldags” där den får sällskap av andra läskedrycker med anor från förr. 

– Vi kan se att efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten har ökat under senaste åren. Därför passar vi på att möta den efterfrågan och samtidigt utveckla sortimentet såhär lagom till att vintersäsongen kör igång, säger Niclas Nilsson, vd på Vasa Bryggeri.

Gammeldags-sortimentet ger enligt honom bryggeriet "möjlighet att vara innovativa och utveckla klassiska konfektyrsmaker till spännande och nya läskedryckssmaker". Skumtomten ses av många som en traditionell del av skandinaviskt julfirande, och har funnits i konfektyrhyllan i över 80 år.

Gammeldags Skumtomte kommer att säljas i 150 centiliter. Officiell lanseringsdag är 22 oktober.

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev