Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Hot mot Findus huvudkontor – misstänkt pulver på analys

En stor polisinsats genomfördes på Findus huvudkontor i Malmö i går söndag efter att ett hot riktats mot företaget. Polisen har säkrat ett misstänkt farligt föremål i form av pulver som kommit i ett kuvert.

Hot mot Findus huvudkontor – misstänkt pulver på analys

Räddningstjänst, polispatruller och polisens nationella bombskydd begav sig på söndagsmorgonen till Findus huvudkontor på Nordenskiöldsgatan i Malmö. Orsaken var ett misstänkt farligt föremål som inkom i fredags; lokalerna har sedan dessa varit avspärrade och bevakade.

Enligt polisen rör det sig om ett slags pulver i ett kuvert som skickats till företaget och som nu analyseras skyndsamt.

– Det är ju en rätt stor arbetsplats och folk kan inte återgå till sitt arbete förrän vi fått det här svaret, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till Dagens Nyheter.

Ärendet hanteras som ett hot mot företaget, men en brottsrubricering kan bli aktuell först efter analysen. I nuläget finns ingen misstänkt.

Livsmedel i fokus har varit i kontakt med Findus men hänvisas till den enda information som företaget just nu kan gå ut med – en skriftlig kommentar från Findus vd Peter Odemark:

”Nomad Foods kan bekräfta att ett hot framförts mot bolagets svenska verksamhet i Malmö. För att inte påverka polisens förundersökning vill bolaget i nuläget inte kommentera i vilken form eller på vilket sätt hotet framfördes. Bolagets lokaler är dock tillsvidare avspärrade och när verksamheten kan komma att återupptas blir en fråga för polisen att avgöra”, skriver han.

Enligt Daniel Emilson, presschef på Livsmedelsföretagen, är det väldigt ovanligt med hot mot svenska livsmedelsföretag.

– Under mina två år på den här tjänsten har jag aldrig varit med om det tidigare. Vad vi kan göra i den här situationen är att erbjuda vårt stöd till Findus, som är ett av våra medlemsföretag.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019