Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Ica lanserar klimatsmart matkasse med färdiga recept

Efterfrågan på recept med liten klimatpåverkan ökar i takt med konsumenternas medvetenhet. Nu lanserar Ica klimatkassen som minskar kundens matrelaterade klimatavtryck.

Ica lanserar klimatsmart matkasse med färdiga recept

En kycklingrätt, en fiskrätt och två vegetariska rätter för fyra personer med i genomsnitt 0,5 koldioxidekvivalenter per portion – WWF:s riktmärke för att nå Parisavtalets 1,5 graders mål.

Så ser Icas nya klimatkasse ut, där recepten klimatberäknats utifrån det statliga forskningsinstitutet RISE klimatdatas.

– Vi vet att klimatet är en viktig fråga för många i Sverige men det är inte alltid lätt att veta hur stor klimatpåverkan maten vi äter har. Med Icas nya matkasse Klimat gör vi det enkelt för människor att välja god och lättlagad mat som dessutom är bra sett ur ett klimatperspektiv, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör på Ica.

Enligt en Sifo-undersökning som Ica genomfört vill tre av fyra att det ska vara enklare att handla klimatsmart. Här är fler resultat från undersökningen:

  • Över hälften (56 procent) uppger att de en gång i månaden eller oftare tänker på vilken klimatpåverkan maten har som de äter. Bland kvinnor är siffran 67 procent och motsvarande siffra bland män är 48 procent.
  • Knappt 6 av 10 (57 procent) uppger att de har liten eller ingen kunskap alls om vilken klimatpåverkan maten de äter i dag har.
  • 7 av 10 (69 procent) tycker att det är viktigt att veta vilken klimatpåverkan maten de äter har. Bland män är siffran 58 procent och motsvarande siffra bland kvinnor är 81 procent.

ELLEN LARSSON

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: