Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Julen kommer med häst och vagn

Falcon firar julens intåg och lanseringen av årets julöl med ett pampigt fackeltåg genom Falkenberg, där alla medarbetare deltar.
– Vi gillar att göra saker tillsammans, säger Louise Eckerbom, varumärkesansvarig för Falcon.

Julen kommer med häst och vagn
Foto: Falcon.

Mer om J-dagen

Historien tog sin början i Danmark 1979, i form av en enkel julhälsning på ett vykort från Tuborg. Några år senare lanserades Tuborg Juleøl och 1989 etablerades begreppet J-dagen som ett julölsevenemang i Danmark. Hundratals restauranger och krogar får besök av över 400 nissar som levererar den första julbrygden och danskarna går man ur huse för att premiärdricka årets Tuborg Juleøl.

I det ölälskande Danmark firar man alltid lanseringen av årets julöl med fackeltåg. För tio år sedan bestämde sig Falcon för att anamma den här traditionen. I morgon fredag 8 november är det dags för årets upplaga av den så kallade J-dagen.

– Vi är otroligt stolta över att ha tagit J-dagen över Öresundsbron och gett den en plats bland de svenska jultraditionerna, säger Louise Eckerbom på Falcon. 

Evenemanget inleds klockan 17 med att årets julöl transporteras i häst och vagn längs Skrea strand över Tullbron, in mot centrala Falkenberg för att avslutas på Rådhustorget. Längs med färden levereras ölen till stadens restauranger, och väl framme på Rådhustorget kommer Falcon att bjuda besökare på Falcon Vinterbrygd – årets alkoholfria nykomling. Det kommer även att bjudas på värmande Gölwein – en alkoholfri variant av Glüwein där Falcon Vinterbrygd värms upp tillsammans med kryddig lag med smak av julen.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev