Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Kanelbullar tar Kina med storm

Den internationella mässan China International Import Expo äger rum den här veckan i Shanghai. Lantmännen är ett av de svenska livsmedelsföretag som är på plats, och som bjuder mässbesökarna på müsli och kanelbullar.

Kanelbullar tar Kina med storm
Foto: Shutterstock.

Importmässan China International Import Expo (CIIE) äger rum i Shanghai den här veckan med representanter från över 130 länder som medverkar. Det är första gången som mässan anordnas och på gästlistan står bland annat Kinas president Xi Jinping samt ministrar från hela världen.

Kina är Sveriges största handelspartner i Asien. På mässan finns ett 40-tal svenska företag inom olika branscher i den svenska paviljongen där temat är innovation och hållbarhet.

Ett av dem är Lantmännen, som även har en egen monter, och presenterar innovation från jord till bord och ställer ut produkter från hela värdekedjan; både råvaror från svenskt lantbruk och spannmålsbaserade livsmedel såsom müsli, finn crips och kanelbullar.

– Det finns en stor efterfrågan på svenska råvaror med hög kvalitet, såsom svensk havre, och att delta på mässan skapar ökade möjligheter till handel med Kina, säger Patrik Myrelid, strategichef på Lantmännen.

Han menar att det är betydelsefullt för både Lantmännen och för svensk livsmedelsexport att vara på plats på mässan.

– Detta kommer att hjälpa oss att långsiktigt bygga upp svensk livsmedelsexport till gagn för både de svenska lantbrukarna och övrig svensk livsmedelsindustri.

 

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström & Hellqvist
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Tetra Pak Nordic food industry kvadrat (1)