Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Kavli skänker tre miljoner till välgörenhet – medarbetarna väljer

Trygga barnen, Cancer Rehabfonden och Sjöräddningssällskapet är några av de välgörenhetsorganisationer som tillsammans får dela på drygt tre miljoner kronor från livsmedelskoncernen Kavli.

Kavli skänker tre miljoner till välgörenhet – medarbetarna väljer
Foto: Kavli.

Allt överskott från Kavlis verksamhet går till Kavlifonden, som äger Kavli och som stöttar humanitära projekt, forskning och kultur.

Varje år får medarbetarna nominera och rösta på olika humanitära organisationer som de vill ge pengar. I år har summan till medarbetarrösten fördubblats och varje medarbetare får dela ut 15 558 kronor var. I år blev det totalt 3 173 913 kronor som delades ut till välgörenhet, i samband företagets 125-årsjubileum.

– Jag skulle kunna ge mina röster till alla organisationer som är nominerade i år, alla berör mig personligen. Att jag fick dela ut en av checkarna och till en organisation som hjälper fler barn att få den trygghet de behöver gör att jag känner att jag kan göra skillnad, säger Annika Skardal, varumärkeschef på Kavli. 

Gerhard Bley, vd på Kavli, tror att alla människor i grunden vill göra gott.

– Vad inte många vet är att när man köper en produkt från Kavli gör man samtidigt en god gärning. Kavlifondens bidrag gör stor skillnad. Bara i år har 138 miljoner beviljats i utdelning från fonden till projekt i Sverige och världen, säger han.

 

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019