Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Konditorlandslaget laddar för VM-kval: ”Ska excellera i teknik"

Smak, design, elegans och konstnärlighet är ledorden när Svenska Konditorlandslaget i nästa vecka tävlar mot Europaeliten.
– Vi har en härlig känsla av anspänning, fokus och tävlingslust efter ett halvårs förberedelser, säger lagledaren Jesper Johansson.

Konditorlandslaget laddar för VM-kval: ”Ska excellera i teknik
Laddade för VM-kval. Pia Cedvall från Vete-Katten i Stockholm och Magdalena Larsson från Cederleüfs & Svenheimers i Göteborg.

Svenska Konditorlandslaget…

…är en del av branchorganisationen Sveriges bagare & konditorer som stödjer utvecklingen av framtidens konditorer i Sverige och genom att arrangera tävlingar och landslag vill stimulera intresset för klassisk och modern teknik inom skulptur, dessert och traditionella konditorivaror.

Den 12 januari tävlar Svenska Konditorlandslaget i European Pastry Cup i Paris, som samtidigt är en kvaltävling för Europaregionen till World Pastry Cup som avgörs i Lyon i januari 2021.

Svenska Konditorlandslaget, som är regerande mästare, består av Jesper Johansson från Werners Gourmetservice, Pia Cedvall från Vete-Katten i Stockholm och Magdalena Larsson från Cederleüfs & Svenheimers i Göteborg.

Tävlingsuppgifterna omfattar en tallriksserverad chokladdessert, en fatserverad glasstårta, en chokladskulptur och en sockerskulptur.

Sveriges tema är ”orangeri”, fantasifullt utvecklat med inspiration från det franska slottet Versailles.

Enligt reglerna ska lagen ska välja örter som karaktärssmaker i desserterna. Sverige har valt rosmarin i glassen och basilika i desserten.

– Utmaningen är att juryn ska kunna ta en sked och få med alla smakerna i en enda tugga, förklarar Pia Cedvall, i samband med att skapelserna visades upp i Arla Pro:s nya lokaler i Solna. 

Chokladskulpturen är ett solur med fjärilar och blommor för att visa upp olika tekniker medan sockerskulpturen är ett fantasiträd. Och lagets uttalade ambition är "att excellera i kreativitet och teknik".

Sponsorer till Svenska Konditorlandslagets tävlande är Arla, KåKå och Werners Gourmetservice.

INGELA STENSON/AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: