Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Krinova får tre miljoner för att utveckla matföretag

Kristianstads kommun satsar tre miljoner kronor för att stärka Krinovas utvecklings- och innovationsstöd till matföretag.

- I Kristianstad står företag med livsmedelskoppling för en betydande del av sysselsättningen och de är viktiga för kommunens utveckling. Krinova är en viktig motor för tillväxt och nya arbetstillfällen i matföretag. Därför har vi valt att satsa tre miljoner kronor som en investering som kommer att betala sig i form av attraktionskraft, jobb och tillväxt i kommunen, säger Pierre Månsson, kommunalråd Kristianstads kommun.

Under drygt tio år har Krinova arbetat med att ge start- och innovationsstöd åt livsmedelsföretag i hela Skåne. Krinova har närmare 1000 matföretag i sitt nätverk, men alla företag, oavsett bransch, är välkomna till Krinova.

- De hundra nya jobb per år som har skapats i de skånska matföretag som Krinova stöttat, är ett kvitto på att vårt utvecklings- och innovationsstöd ger resultat. Vi är mycket glada att Kristianstads kommun ser värdet i vårt arbete och potentialen med vårt sätt att jobba, vilket också skapar attraktionskraft för kommunen,säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd för Krinova Incubator & Science Park.

Källa: Krinova

 

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: