Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Kronfågel är Årets leverantör

Det blev Kronfågel som tog hem vinsten som Årets leverantör på Dagligvarugalan.
– Det här är tack vare vårt arbete med mångsidighet, tydlighet och framtid – plus ett jäkla driv, säger Martin Starkman, försäljningsdirektör på Kronfågel.

Kronfågel är Årets leverantör
Fokus på innovation och stark närvaro i butiken ledde till utmärkelsen Årets leverantör. Foto: Kronfågel

Juryns motivering

"Årets leverantör tar sin plats i butiken med det trendiga proteinet i fokus. Med sin innovationsförmåga och starka närvaro i butiken har man drivit sin kategori på ett unikt uthålligt och strategiskt sätt. En äkta och orädd vinnare som med ständiga nyheter och långsiktiga samarbeten kopieras av andra."

I går kväll, under den tionde upplagan av Dagligvarugalan, korades värdiga vinnare i 20 olika kategorier som speglar butiks- och leverantörsarbetet i dagligvaruhandeln.

Kronfågel, som är Sveriges marknadsledande kycklingproducent, utsågs till Årets leverantör.

– Vi ärfantastiskt glada och stolta. Den här utmärkelsen är ett bevis på att hårt arbete och konstant utveckling tillsammans med våra kunder ger fina resultat, när vi tillsammans sätter goda, hälsosamma och hållbara produkter på marknaden, säger Martin Starkman, försäljningsdirektör på Kronfågel.

Han menar att det är mycket tack vare en tydlig och målmedveten strategi som Kronfågel lyckats driva tillväxt i butikens kycklinghylla. Inte minst genom en lång rad nya produkter som lanserats nu under det senaste året, där kycklingen bland annat utmanar skinkan på julbordet.

– Det är genom innovation och nya typer av samarbeten som både butikspersonal och konsumenter inspireras till att upptäcka kycklingens alla möjligheter. Vi vill inspirera till goda, hälsosamma och hållbara matval.

Mi Andrén, mediechef på Fri Köpenskap som arrangerar galan, förklarar att Årets leverantör tillsammans med Årets Butik är en av de viktigaste kategorierna i tävlingen:

– Vi arbetar i en tuff bransch, där medier gärna skriver om våra brister och utvecklingsmöjligheter mer än hur långt vi faktiskt kommit. Vi vill genom galan uppmärksamma allt bra som händer och lyfta de hjältar som finns därute, säger hon.

 

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019