Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Kronfågel hoppas på grillsommar

Kronfågel vill göra det enkelt att äta gott och klimatsmart. Inför grillsäsongen lanseras därför bland annat en BBQ-tallrik med ett klimatavtryck som motsvarar endast 40 procent av en genomsnittlig måltid.

Kronfågel hoppas på grillsommar

Hälsa och klimatavtryck är viktiga frågor för många konsumenter och livsmedelsproducenter. För att möta upp efterfrågan inför sommaren lanserar Kronfågel det bredaste grillsortimentet de någonsin haft.

– Som en av Sveriges största matproducenter måste människan, djuren och klimatet stå i centrum av allt vi arbetar med. Vi undersöker ständigt hälsopåverkningarna av vår mat och försöker tänka resurssnålt när vi förser konsumenterna med matinspiration, säger Magnus Lagergren, vd på Kronfågel.

En annan tydlig trend är att det ska vara enkelt och gå smidigt att laga mat vid grillen.

– De flesta vill lägga tiden på att umgås och njuta av varandras sällskap. Därför lanserar vi vårt största färdigmarinerade sortiment hittills, säger Linda Munkhammar, produktchef på Kronfågel.

Det som grillas allra mest är kycklingfilé. Därför har Kronfågel tagit fram en filé som är delad vilket gör att den blir extra saftig, smaksatt med toner av peppar, paprika och rökig chipotle.

Årets bubblare och stora nyhet är dock kycklingsteak smaksatt med tryffel, där grunden är urbenad klubba med skinn.  

I samarbete med dietisten och författaren Kajsa Asp Jonson har man även tagit fram en BBQ-tallrik med just denna kycklingsteak i fokus.

– Den här grilltallriken hjälper konsumenten att äta gott med gott samvete för både hälsa och klimat. Måltiden ger ett förhållandevis lågt klimatavtryck och samtidigt mycket näring och högvärdigt protein, säger Kajsa Asp Jonson.

Grilltallrikens klimatavtryck beräknas till 0,65 kilo koldioxidekvivalenter, vilket motsvarar 40 procent av det som Världsnaturfonden, WWF, anger som gräns för en dags ”klimatbudget för mat” i One Planet Plate.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Global Werbeagentur Nürnberg Diversified (1) Nyhetsbrev