Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Lantmännen fördubblar volymen av ekologisk spannmål till 2020

Den ökande efterfrågan på ekologiska produkter av spannmål gör att Lantmännen fördubblar sin handel till 2020. Det innebär nya affärsmöjligheter för svenska lantbrukare.

Lantmännen fördubblar volymen av ekologisk spannmål till 2020

Till år 2020 siktar Lantmännen på att öka den ekologiska spannmålshandeln till 200 000 ton.

- Vi förväntar oss en fortsatt stark utveckling av efterfrågan på ekologiskt odlad spannmål vilket är viktigt för de svenska lantbrukare som satsar på att ställa om. En fördubbling är möjlig, eftersom Lantmännen finns i hela värdekedjan, från foder till livsmedel, säger Mikael Jeppsson, chef för spannmålsenheten på Lantmännen.

Det konventionella lantbruket utvecklas ständigt genom precisionsverktyg och mer hållbara insatsvaror och det ekologiska lantbruket utvecklas bland annat genom biologiskt behandlat utsäde och effektivare odlingsteknik. Lantmännen har utvecklat odlingsmetoden ”Klimat och natur” som ger upp till 20 procent lägre klimatpåverkan och bidrar till ökad biologisk mångfald.

- Genom företagets satsningar skapas goda förutsättningar att öka den svenska spannmålsproduktionen för både konventionell och ekologisk odling. Samtidigt bidrar vi till stärkt konkurrenskraft för våra ägare, de svenska lantbrukarna, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Källa: Pressmeddelande Lantmännen

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: