Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Lantmännen rycker ut med mat

Som ett av norra Europas ledande livsmedelsföretag med verksamhet från jord till bord vill Lantmännen göra skillnad. Nu doneras både knäckebröd, havregryn samt drycker till de hundratals personer som är aktiva med släckningsarbetet i Hälsingland.

Lantmännen rycker ut med mat

Extremvärmen och torkan i Sverige har inte bara fått konsekvenser för lantbruket utan även för skog och mark. Svåra bränder har rasat på flera platser i Sverige i sommar och det är stor uppslutning av räddningspersonal i de drabbade områdena.

För att hjälpa till tog Lantmännen nyligen kontakt med räddningstjänsten i de områden som klassas som mest extrema av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Resultatet är att man nu donerar livsmedel till de hundratals personer som är aktiva med släckningsarbetet i Hälsingland i Gävleborgs län.

– Vi ställer upp med bra mat till alla de hjältar som arbetar med att rädda skog och mark i Sverige just nu. Vad gäller livsmedel är behovet störst av produkter som är lätta att förvara och konsumera på plats, vilket vi kan erbjuda. Vi är mycket glada över att kunna hjälpa till i den här extraordinära situationen, säger Per Lindahl, styrelseordförande på Lantmännen. 

Donationen till räddningstjänsten sker via Röda Korset som koordinerar alla hjälpinsatser i de branddrabbade områdena. Lantmännen donerar bland annat knäckebröd, havregryn samt nöt- och kokosdrycker –produkter som går att bära med sig i ryggsäcken eller som enkelt kan tillagas på plats.

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev