Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Lantmännens Växthus tog hem Livsmedelspriset 2019

Lantmännens utbildningsprogram Växthuset vinner årets Livsmedelspris.
– Om vi kan göra Livsmedelssverige mer innovativt så gynnar det alla, säger Jakob Söderström, affärsutvecklare på Lantmännen R&D som driver Lantmännens Växthus.

Lantmännens Växthus tog hem Livsmedelspriset 2019
Jakob Söderberg och Mats Larsson från Lantmännen tar emot Livsmedelspriset 2019. Foto: Anna K Sjögren.

Lantmännens Växthus är en accelerator och en mötesplats för alla idéer som rör matproduktion från jord till bord. Det handlar om affärsutveckling och praktisk produktutveckling för att förbättra och skala upp innovationer.

Ur juryns motivering: ” Här skapas möjligheter för startups och entreprenörer med färska idéer. Med Växthuset visar Lantmännen att man tar innovationer på allvar och ger dem en näringsrik växtplats – från myllan till hyllan”

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen. Växthuset har länge varit en viktig del av Lantmännens satsning på forskning och utveckling och det känns fantastiskt att vårt arbete för att ta fram morgondagens innovationer både ger resultat och uppmärksammas, säger Jakob Söderström,

Växthuset hjälper entreprenörer inom och utanför Lantmännen att utveckla sina innovationer till lönsamma affärer och består av en serie workshops som avslutas med ett draknäste. Under programmets gång bidrar Lantmännen med kunskap och resurser för att deltagarna ska kunna vidareutveckla och skala upp sina idéer. 
Priset delades ut av Livsmedelsföreningen styrelse under Livsmedelsdagarna i Tylösand, i samband med en festlig bankett under torsdagskvällen.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Global Werbeagentur Nürnberg Nyhetsbrev Diversified (1)