Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Livsmedelspriset till Food for Progress Scandinavia

Food for Progress Scandinavia vinner Livsmedelspriset för lanseringen av Oumph!, en bönbaserad råvara med ambitionen att frälsa även köttälskare. Priset delades ut på Livsmedelsdagarna i Tylösand den 10 september.

Livsmedelspriset till Food for Progress Scandinavia
Årets Livsmedelspris går till Food for Progress Scandinavia för lanseringen av Oumph!. Foto: Pamela Hanné.

LivsmedelsFöreningens Livsmedelspris går i år till företaget Food for Progress Scandinavia för att de, enligt juryns motivering: "med ett lekfullt och samtidigt ambitiöst grepp har lanserat produkten Oumph!. Med koll på samhällsutmaningarna har ett gränsöverskridande team närmat sig hållbarhetsfrågan med både respekt och framåtanda. Oumph! är en bönbaserad råvara som tagits fram med tydligt fokus på textur och konsistens med ambitionen att frälsa även köttälskare.
Oumph! är ett bra exempel på en satsning som ligger väl inom rådande miljö- och hälsotrender och som med en kombination av ambitiös produktutveckling och imponerande kommunikation vill hjälpa den allt större skaran av nyfikna livsmedelskonsumenter som vill hitta vägar till en mer hållbar konsumtion."

–Jag är grymt stolt över det team som lyckats åstadkomma just det motiveringen säger. I stället för att titta på hur andra gör och vad statistiken visar som framgångskoncept, har vi vågat sätta vår tillit till det vi själva tror på. Det som ännu inte är bevisat. Vi har tillsammans lyckats inspirera till fantastiska samarbeten med extremt begåvade människor inom olika områden. Och skapa den co-creation med våra kunder som gör att vi verkligen driver det gröna proteinskiftet tillsammans, säger Anders Wallerman, medgrundare av Food for Progress.

Oumph! görs av ett proteinkoncentrat av sojabönor, som får en helt ny struktur och konsistens med företagets speciella teknik. Produkten säljs fryst och finns både okryddad i varianterna ”Pure Chunk” och ”Pure Stripe” samt färdigkryddad, i form av bland annat Pulled Oumph! och Kebab.

LivsmedelsFöreningen delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

Källa: LivsmedelsFöreningen

Läs mer om årets Livsmedelspristagare Food for Progress och Oumph! i Lif nr 7, som utkommer 12 oktober.

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019