Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

LivsmedelsResan

Vi på LivsmedelsFöreningen arrangerar nu vår första LivsmedelsResa 11-15 april 2018. En unik studieresa till norra Italien, till matstäderna Parma och Bologna. Parma är huvudort i provinsen Parma i regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Här finns både lokala traditioner med småskalig tillverkning av exempelvis Parmigiano-Reggiano och prosciutto di Parma samt riktigt stora företag som Barilla och Parmalat. Som grädde på moset ligger Efsa, EUs myndighet för livsmedelssäkerhet, här. Bologna är bl a känt som "la grassa" (den feta) med hänvisning till stadens kulinariska traditioner.

LivsmedelsResan

Resan vänder sig främst till medlemmar i LivsmedelsFöreningen. I mån av plats kan de som ännu inte är medlemmar följa med. 

Reseledare är Ingela Stenson, LivsmedelsFöreningens ordförande och Anna K Sjögren, skribent för Livsmedel i fokus. I Parma/Bologna medföljer en lokal guide.

Under LivsmedelsResan kommer vi att besöka såväl stora som små företag samt någon större livsmedelsbutik. Under middagar och luncher blir det tillfälle att smaka på det klassiska norditalienska köket med tillhörande viner.

Vi anländer till Parma på onsdagskvällen den 11 april och återresan är på söndagen den 15 april.

 

Läs mer om resan här>>

Anmälan>>

Taggar

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Global Werbeagentur Nürnberg Nyhetsbrev Diversified (1)