Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Löfbergs och Färsking i nytt samarbete: "Innovativt koncept"

Kan en liten uppstickare vara draglok åt en etablerad livsmedelsjätte, och tvärtom?
Nu inleder Löfbergs ett samarbete med företaget Färsking.

Löfbergs och Färsking i nytt samarbete:

Healthy Heroes...

...Färskings målbolag, startar nu upp en nyemission som kan gå upp till 13 miljoner kronor. Redan nu har de fått in 4,5 miljoner kronor från befintliga aktieägare men öppnade den 6 februari även upp en nyemission på upp till 8 miljoner kronor. I nyemissionen kan en ny aktie tecknas till 68 kronor per aktie, maximalt 117 647 aktier. Allt enligt Food Supply.

No junk, just funk. Det är parollen för Färsking, som grundats av Amanda Larsson och Calle Rosengren som har en uttalad ambition att ta fram goda och hälsosamma livsmedel som attraherar unga.

Nu inleder Löfbergs ett samarbete med den unga företaget.

– Färsking är ett ungt, spännande företag som tror på schyssta, goda och naturliga produkter, precis som vi. För oss handlar det dels om att testa en intressant produkt, dels om att vi gärna utvecklas och gör saker tillsammans med andra, säger Björn Norén, kommersiell direktör på Löfbergs.

För Färsking innebär samarbetet med Löfbergs tillgång till både kunskap, erfarenhet och nya kontakter.

– Det gör att vi kan nå ut ännu bättre. Samtidigt bidrar vi med ett innovativt koncept som är attraktivt för unga, vilket passar Löfbergs perfekt, inte minst med tanke på deras utveckling inom Ready To-segmentet, säger Amanda Larsson.

​Samarbetet innebär först och främst att Löfbergs plockar med sig Färskings nya Oatsmoothie till sina kunder inom hotell, restaurang och kafé, ett nyttigt mellanmål med mindre socker och mer fiber jämfört med andra alternativ på marknaden. 

Till en början gäller samarbetet fram till och med sommarsäsongen 2020, varefter företagen undersöker möjligheterna till vidare samarbete.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: