Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Maträddarna: "Det smakar fågel"

Nya tv-programmet Maträddarna, som leds av journalisten Anne Lundberg och kocken Paul Svensson, har fått Martin & Servera att inleda ett spännande samarbete med Kronfågel, där gamla värphöns nu ska förädlas till burgare.

Maträddarna:
Foto: SVT.

Ingen har väl missat SVT:s nya satsning på programmet Maträddarna, där Anne Lundberg och Paul Svensson guidar tittarna genom den högaktuella frågan om hur vi tillsammans ska stoppa matsvinnet.

I går medverkade Stefan Calrell, försäljningsdirektör för offentlig marknad hos Martin & Servera, för att diskuterades hur köttet från hönor som tidigare varit värphöns kan användas på nya kreativa sätt.

Paul Svensson tillagade en burgare på hönsfärs, där Stefan Calrell fick smaka och komma med synpunkter på produkten vad gäller smak och utseende – men också fundera på produktens kommersiella möjligheter. 

– Vi vill göra något åt att många gamla värphöns i dag slaktas utan att köttet används. Efter programmet har vi på Martin & Servera inlett ett samarbete med Kronfågel i syfte att ta fram en produkt på hönsfärs för offentlig marknad, säger Stefan Calrell. 

Målet är att produkten ska finnas för försäljning någon gång under våren.

– Med ekologisk hönsfärsburgare kan vi möta det offentliga kökets höga ambitioner om att minska både matsvinn och öka andelen ekologiskt. Vi tycker det här är ett fantastiskt roligt samarbete med goda förutsättningar att lyckas, säger Charlotte Rosta, varumärkeschef på Kronfågel.

 

AGNETA RENMARK

Annons: Nordic food industry fiskpinne
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nordic food industry kvadrat (1) Tetra Pak Nyhetsbrev