Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Mer ekologiskt på Hemköp

Ekologisk mat fortsätter att slå nya rekord. Förra året ökade Hemköp den ekologiska försäljningen med 20 procent.

Mer ekologiskt på Hemköp

– I januari i år nådde vi en drömgräns. Då var den ekologiska andelen i snitt för första gången över tio procent, säger Thomas Gäreskog, vd för Hemköp

Under 2016 ökade den ekologiska andelen till i snitt 9,3 procent, jämfört med 8,2 procent året innan. Och efter det har kurvan fortsatt peka uppåt. I januri 2017 passerades en magisk gräns: 10,3 procent.

– En förklaring är e-handeln som vi startade i fjol. Där ser vi att våra konsumenter handlar betydligt mer ekologiskt än i fysiska butiker, säger Thomas Gäreskog.

Av de ekologiska varor som säljer mest toppas listan av bananer, följt av ägg, mjölk, nötfärs och matfett.Över lag är mejeriprodukter stora i det ekologiska sortimentet.

Med det ökade intresset från konsumenterna följer också ett ökat sortiment. Under 2016 tillkom ett 50-tal nya ekoartiklar enbart inom det egna varumärket Garant.

– Vi fortsätter att satsa ekologiskt under 2017. Vårt sortiment kommer att utökas med fler produkter. När volymerna ökar kan vi också erbjuda konsumenterna fler ekovaror till lägre pris, säger Thomas Gäreskog.

Hemköp har som mål att till 2020 öka sin försäljningsandel av ekologisk mat till 15 procent.

Källa: Pressmeddelande Hemköp

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: