Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Miljoner till välgörenhet – Kavli tar hjälp av medarbetarna

Kavlis medarbetare delar ut över tre miljoner kronor till välgörenhetsorganisationer som Trygga Barnen, Cancer Rehabfonden och Läxhjälpen.
– Den bästa dagen på hela året, säger Gerhard Bley, vd på Kavli.

Miljoner till välgörenhet – Kavli tar hjälp av medarbetarna
Foto: Kavli.

För livsmedelskoncernen Kavli bygger själva affärsidén på att göra gott. Hälften av vinsten går oavkortat till projekt som gör skillnad för både människor och samhälle.

Det är företagets egna medarbetare som nominerar och röstar på olika humanitära organisationer som de vill skänka pengar till. I fredags delades totalt 3 161 636 kronor ut under en ceremoni i fabriken i Älvsjö.

– Jag lade min röst på Cancerrehabfonden och glad att jag fick äran att dela ut en check med en stor summa pengar till en fantastisk organisation, säger Petter Nilsson, säljare på Kavli, och tillägger att ”cancer är det värsta ord jag vet”.

Gerhard Bley, vd på Kavli, är stolt över medarbetarnas engagemang i Kavlifondsutdelningen.

– Vi är ett helt unikt företag. Allt överskott från vår verksamhet går till Kavlifonden, som äger Kavli, och som stöttar humanitära projekt, forskning och kultur. Totalt sett innebär det att vi kan dela ut över 100 miljoner kronor årligen till olika behov – och allt tack vare att konsumenterna köper våra produkter, säger han.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: