Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Nitritfritt bacon ska göra danskt fläsk hetare i Sverige

Det danska charkföretaget Danish Crown Foods Sverige lanserar ett nitritfritt och Ä-märkt bacon under varumärket Tulip på den svenska marknaden.
– Det hjälper konsumenter som vill ha livsmedel fria från tillsatser, säger Gabriella Lysell, marknadschef på Danish Crown Foods Sverige.

Nitritfritt bacon ska göra danskt fläsk hetare i Sverige

Tulips ekologiska bacon innehåller inget annat än ekologiskt sidfläsk från danska utegrisar och salt, dessutom är det rökt med bokspån. Nu har det blivit Ä-märkt av den ideella konsumentföreningen Äkta vara som driver frågor om bättre matkvalitet.

– Vi har inte marknadsfört det här baconet, ändå säljer det väldigt bra, så vi ser ju konsumentbehovet, säger Gabriella Lysell i en kommentar.

Nitrit är ett mycket vanligt konserveringsmedel i bacon och andra charkprodukter. Det används bland annat för att förlänga hållbarheten och för att göra köttet mer rosa.

Enligt Björn Bernhardsson, verksamhetsledare för Äkta vara, har det tidigare bara varit enstaka mindre charkuterister här i Sverige som tillverkar bacon utan nitrit. Annat är det i Danmark – där är allt ekologiskt bacon nitritfritt.

– Vi tycker att det är väldigt positivt att det kommer ett nitritfritt alternativ på baconhyllan. Det finns många konsumenter som efterfrågar det, säger Björn Bernhardson.

Tulips ekologiska och Ä-märkta bacon finns att köpa hos Ica och Coop.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: