Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Nordiska mötesplatsen för eko: "Skapar nya exportframgångar"

I nästa vecka samlas producenter och inköpare från hela Europa på Nordic Organic Food Fair i Malmö.
– Svenska mervärden svarar mot omvärldens växande efterfrågan på hälsosam, hållbar och trovärdig mat, säger Charlotte Bladh André, vd på Organic Sweden.

Nordiska mötesplatsen för eko:

Nordic Organic Food Fair, som arrangeras 14-15 november, är Nordens största mötesplats för producenter och inköpare med intresse för ekologiska livsmedel. I år väntas den locka omkring 5 000 besökare samtidigt som drygt 500 utställare är på plats.

Mässan har sedan den drog igång 2013 etablerat sig som en viktig mötesplats för alla som söker nya koncept och produkter, liksom kunskap och inspiration från den ekologiska branschen.

Get Raw är en av många svenska utställare som deltar i mässan.

– Vår närvaro är en central del i vår exportstrategi. Vårt deltagande på mässan har gett oss flera nya kunder och exporten står numera för 25 procent av vår omsättning. I år kommer vi att premiärvisa våra nya ekologiska produkter som lanseras i februari, säger Carolina von Rosen på Get Raw.

I en analys gjord av Business Sweden framgår det att Sveriges breda utbud av ekologiska produkter är en styrka för svensk livsmedelsexport i stort.

– Den svenska ekologiska maten och dess mervärden svarar mot omvärldens växande efterfrågan på hälsosam, hållbar och trovärdig mat. Utmaningen vi står inför handlar om att kommunicera dessa mervärden och positionera Sverige som ett ekoland i framkant, säger Charlotte Bladh André, vd på Organic Sweden.

Flera av Organic Swedens medlemmar ställer ut på mässan – både i Business Swedens paviljong Try Swedish och i egna montrar. Förutom Get Raw även Magnihill, Skånsk Chili, Get Raw, Bosarpkyckling, Alex & Phil, Berga Bruk och Lily’s & Hanna’s Raw Food Ice Cream.

Under mässan kommer Organic Sweden även att presentera årets Ekoexportrapport, och Business Sweden delar med sig av sin senaste exportanalys med fokus på ekologiska livsmedel.

 

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019