Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Nordiska museet tar tempen på corona: "Påverkar matvanorna"

Coronaviruset skakar om både världsekonomin och våra matvanor. Nu vill Nordiska museet i Stockholm få in berättelser om hur det förändrar vardagslivet. Insamlingen vänder sig till alla och sker digitalt.

Nordiska museet tar tempen på corona:

Pest, ryska snuvan och spanska sjukan. Mänskligheten har många gånger i historien hotats av epidemier. Just nu befinner vi oss mitt i en pandemi som påverkar människor världen över.

– Framtidens historia skrivs ju hela tiden, och det är självklart för oss att hela tiden dokumentera viktiga skeden i samhället, säger Sven Rentzhog, chef för avdelningen för digital interaktion på Nordiska museet.

Hur viktig är maten i vardagsberättelserna?

– Jätteviktig eftersom den ingår i vardagen för alla människor. Nu är det till exempel slut på ris och mjöl i många matbutiker och vi vill gärna veta hur man tänker, varför man bunkrar vissa livsmedel och av vilka skäl.

Uppmaningen att bidra med berättelser vänder sig till enskilda personer och inte till företag.

– Men det är jätteintressant att få veta hur alla yrkesverksamma som nu är tvingade att arbeta hemifrån ändrar sitt beteende kring maten. Bakar man kanske mera nu och lagar mat när man tillbringar mer tid hemma?

Det insamlade materialet ska användas i både forskningsprojekt och framtida utställningar.

– Vi vill kunna plocka fram människors egna berättelser om hur de kände, tyckte och tänkte under den här tiden, säger Sven Rentzhog.

Insamlingen äger rum på adressen www.minnen.se/tema/corona

ANNA K SJÖGREN

 

 

 

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: