Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Norrmejerier och Ica i gemensam satsning: "Ingen kommentar"

Norrmejerier och Ica kallar till en gemensam pressträff gällande ”en viktig satsning för svensk livsmedelsproduktion”. Men mer än så vill ingen av dem säga just nu.
– All information kommer på måndag, säger Anna-Karin Karlsson, affärschef på Norrmejerier.

Norrmejerier och Ica i gemensam satsning:
Foto: Norrmejerier.

Att något stort är i görningen får man nog anta när Ica och Norrmejerier skickar ut en kort och något diffus inbjudan till pressträff nu på måndag. Där ska ”en viktig satsning för svensk livsmedelsproduktion och svenska lantbrukare” presenteras.

Norrmejeriers vd Anders Fredriksson ska tillsammans med Ica Sveriges vd Anders Svensson stå i strålkastarljuset; även landsbygdminister Jennie Nilsson (S) kommer att vara på plats.

Men på såväl Norrmejerier som hos Ica är man förtegna om vad som ska presenteras:

– Vi lämnar inte ut någon information före pressträffen men det kommer att gå ut ett pressmeddelande direkt efter pressträffen på måndag, säger Anna-Karin Karlsson, affärschef på Norrmejerier.

– Vi kan inte säga någonting. Men när landsbygdsministern är på plats förstår du att det rör sig om något större med allmänintresse, säger Hannes Hervieu, pressekreterare på Ica.

Ska Ica presentera ett köp av Norrmejerier?

– Inga kommentarer.

Ica har tidigare i höst deklarerat att man vill bidra till att hålla uppe den inhemska mjölkproduktionen, bland annat genom att fronta svensk ost. Bland annat ska en ostmässa där små och stora producenter deltar ska ut i flera Ica-butiker under våren.

Pressträffen hålls på måndag klockan 10.30.

PONTUS EDMAN/AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: