Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Norrmejerier presenterar pop up-restaurangen Mjölk

Norrmejerier har låtit kocken Linnéa Liljedahl ta fram en meny med sju moderna rätter som gör sig som allra bäst i sällskap av norrländsk mjölk. Under juni kommer menyn att serveras på nya pop up-restaurangen Mjölk.

Norrmejerier presenterar pop up-restaurangen Mjölk
Kocken Linnéa Liljedahl har utvecklat en gourmetmeny med norrländsk mjölk i centrum. Foto: Norrmejerier.

Norrmejerier vill slå ett slag för mjölk som måltidsdryck. Och har därför låtit kocken Linnéa Liljedahl, känd från Kockarnas kamp och nyutsedd jurymedlem i Årets Kock, komponera en sju rätters gourmetmeny som gifter sig extra bra med just mjölk.

Livsmedel i fokus har tidigare skrivit om initiativet, som både ska gagna finsmakare och mjölkbönder. Nu presenteras det i form av Restaurang Mjölk, som ska göra gästspel på en handfull restauranger i Norrland under juni.
Bland annat kommer gästerna att bli serverade salta popcorn med kall mjölk, modern råraka med sikrom, samt kakao- och kaffeglass med kaffeganache, vilket serveras med en kopp varm mjölk.

– Vi är väldigt nöjda med den meny Linnéa tagit fram. Hon har lyckats kombinera norrländsk mjölk med gourmetmat på ett modernt och minst sagt spännande vis. Vi är stolta över att kunna göra gott för hela Norrland i ett initiativ där den lokalproducerade mjölken sätts i ett lite oväntat sammanhang och hoppas att det ska inspirera många hemmakockar att göra samma sak, säger Kristina Stiernspetz, kommunikationschef på Norrmejerier.
AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019