Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Nu finns Beat även i frysdisken

Beat Potato Cakes och Beat Cornballs är två nya produkter av svenska åkerbönor inom konceptet Beat.

Nu finns Beat även i frysdisken

Beat har funnits som ingrediens för storkök och restaurang sedan 2012 och nu lanseras även två produkter för dagligvaruhandeln: Beat Potato Cakes och Beat Cornballs av Krav-märkta svenska åkerbönor.

- Beat har passerat genom många små ”bönhatares” nålsöga och vi tror att de kan bli en riktig familjefavorit. Dessutom går de att variera i det oändliga. Potato Cakes kan ätas som de är med favvolingonsylten och någon grönsak man gillar. Eller så kan man ta vuxenspåret och servera med fraiche, rödlök och tångkaviar. Cornballs är perfekta att äta till exempel med tortillabröd, grönsaker och en schysst sås. Eller som ett snack, säger Anna-Kajsa Lidell, en av grundarna av Food for Progress, som står bakom produkten.

De Krav-märkta åkerbönorna odlas av Roland Höckert på Godegården i Järpås i Västergötland, nära Food for Progress fabrik.

- Den fantastiska åkerbönan har märkligt nog tidigare bara används till foder i Sverige. Det tycker vi att det är hög tid att ändra på. Vi är jätteglada över samarbetet med Roland och att han har vågat satsa på åkerböna för mat, annars hade de här produkterna inte funnits ute i handeln nu, säger Carl Montelius, försäljningschef på Food for Progress.

Källa: Food for Progress

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: