Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Nu försvinner engångsplasten från hyllorna

Axfood ska fasa ut alla engångsartiklar av miljöskäl. Redan den här veckan har sugrör i plast, kaffekoppar i plast, plastglas samt vissa bestick börjat försvinna från butikshyllorna.

Nu försvinner engångsplasten från hyllorna

Detaljhandelskedjorna Willys, Hemköp och Tempo har börjat fasa ut kaffekoppar av plast från sina butikshyllor, liksom sugrör av plast. Hemköp och Tempo tar även i detta första steg bort vissa plastglas samt plastbestick med silverbeläggning.

–  Vi vill minska användningen av onödig plast. Just engångsartiklar av plast löper stor risk att hamna i naturen, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, och förklarar att konsumenterna blir allt mer kritiska till plast.

– Som företag också ett ansvar att driva på utvecklingen mot andra och mer innovativa lösningar, inte minst vad gäller förpackningar.

Sedan tidigare har Axfood infört pant på saft, lightdrycker, smoothies och juiceflaskor av plast, ersatt bomullspinnar av plast med papperspinnar samt ersatt Garants charksortiment med papperstråg med fiberform i stället för plast, för att nämna några exempel.

AGNETA RENMARK

Annons: Nordic food industry fiskpinne
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Triolab