Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Nu gör Årstiderna slut med nöt och fläsk

Årstiderna slutar helt med att producera matkassar som innehåller nöt- och fläskkött.
”Ett strategiskt beslut för miljön, klimatet och hälsans skull”, kommenterar Rachel Seow Sosa, marknads- och försäljningschef på matkasseföretaget.

Nu gör Årstiderna slut med nöt och fläsk

Årstiderna är ett ekologiskt matkasseföretaget som vill inspirera sina kunder till att äta mindre kött med sina matkassar, grönsakslådor och recept. De matkassar som fram tills nu innehållit kött, har haft en mindre mängd kött jämfört med konkurrenternas på marknaden.

Men nu har Årstiderna tagit ett nytt strategiskt beslut, som innebär att man helt slutar att producera matkassar som innehåller nöt- och fläskkött. Det betyder att fyra olika sorters matkassar utgår ur sortimentet och att den enda matkassen med kött som stannar kvar är Flexitariska Matkassen, som innehåller fågel- fisk- och vegetariska rätter.

– Anledningen till att just denna matkasse får lov att stanna är för att fisk och fågel inte har samma miljöpåverkan som nötkött och att matkassen har två vegetariska dagar, säger Rachel Seow Sosa.

Enligt Livsmedelsverket orsakar ett kilo nötkött 23-39 kilo växthusgaser, vilket är ungefär tio gånger så mycket som ett kilo kyckling gör.

Årstiderna behåller även sina vegetariska och veganska matkassar, samtidigt som nya gröna alternativ kommer lanseras löpande. En nyhet kommer redan i september: Vegetariska Snabbkassen med enklare vegetariska rätter med snabb tillagningstid.

– Vi har mestadels fått positiva kommentarer från våra kunder, som förstår vårt strategiska beslut och tycker vi agerar helt rätt för att minska vår klimatpåverkan och slå ett extra slag för en grönare livsstil för miljöns skull. Vi kommer självklart fortsätta att lyssna på våra kunder men kommer i framtiden endast utveckla gröna produkter, säger Rachel Seow Sosa.

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev