Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Nyinstiftat jämställdhetspris till Löfbergs

Löfbergs har fått Geniuspriset 2019 för sitt arbete för social hållbarhet i den egna organisationen och världen omkring.
– Priset ger energi i det fortsatta arbetet, för vi har precis som samhället i stort fortfarande mycket kvar att göra, säger vd Lars Appelqvist.

Nyinstiftat jämställdhetspris till Löfbergs
Löfbergs vd Lars Appelqvist och kommunikationsdirektör Sofia Svahn tog emot Geniuspriset under tisdagskvällen. Foto: Kristoffer Andrén/Region Värmland.

Geniuspriset är en helt ny utmärkelse som instiftats av Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland för att uppmärksamma framgångsrikt värmländskt jämställdhetsarbete. Den allra första pristagaren blev Löfbergs.

Johan Blom, tillförordnad landshövding i Värmland, är imponerad över kaffeföretagets arbete och tydliga ställningstagande för en hållbar framtid:

– De har kommit långt när det gäller representation men jobbar även med normer och värderingar som är minst lika viktigt. Dessutom ställer de värderingsstyrda krav på sina samarbetspartners och driver lovande utvecklingsprojekt i odlarländer, säger han.

På Löfbergs är man både stolta och glada över priset.

– Jämställdhet och ett inkluderande förhållningssätt är en viktig del av Löfbergs hållbarhetsarbete, något vi jobbar med både på hemmaplan och i odlarländer. Vi sätter stort värde på det här priset, det visar att vi är på rätt väg, säger Lars Appelqvist.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: