Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Nytt samarbete ger kompetenta medarbetare för HK Scan

Det finns för få personer på dagens arbetsmarknad som är utbildade inom styckning och slakt. Därför drar HK Scan nu igång en helt ny utbildning i samarbete med Astar och Arbetsförmedlingen.

Nytt samarbete ger kompetenta medarbetare för HK Scan
Foto: Shutterstock

Av totalt 80 sökande har 29 personer valts ut för att genomgå en två veckors test- och kartläggningsperiod innan själva utbildningen startar.

Väl där får eleverna teoridelen av utbildningsföretaget Astar och sedan väntar praktik hos HK Scan i Kristianstad vilket gör att de är redo att börja arbeta direkt efter avslutad utbildning. 

– De börjar utbildningen i februari och går fram till sommaren. Sedan arbetar de hos HK Scan under sommaren och hösten som livsmedelsarbetare och i januari 2020 påbörjas utbildningen till styckare och slaktare. Sedan är de färdiga och kan börja arbeta som slaktare eller styckare till sommaren 2020, säger Mari Lax, enhetschef vid Astar.

Han är väldigt positivt inställd till trepartssamarbetet: 

– För vår del känns det jättebra att få jobba med en trygg partner. Om detta funkar bra så har vi en stående utbildning att arbeta med. HK Scan i Kristianstad verkar i en småstad men har ett arbetskraftsbehov som i en storstad.

Från Scans sida har man sedan tidigare ett nära och bra samarbete med Arbetsförmedlingen, främst inför sommarrekryteringen. 

– Genom samarbetet kan vi matcha rätt kandidater och utforma utbildningen så vi kan anställa duktig personal med bra och bred kompetens. Det finns få utbildningar till slaktare och styckare i nuläget vilket gör detta samarbetet än viktigare, säger Mats Jönsson, HR-generalist på HK Scan. 

Premiärkullen inleder utbildningen redan i dag, 4 februari.

– Vi är glada för att intresset varit så stort och har även märkt i samtal med kandidaterna att de är motiverade. 

 AGNETA RENMARK

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev