Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Nytt uppköp gör Kavli starkare på växtbaserade livsmedel

Livsmedelskoncernen Kavli fortsätter att expandera och förvärvar Jigger i Skåne AB – ett nyetablerat företag som tillverkar portionsförpackningar i tetraformat för växtbaserade alternativ till kaffemjölk.
– Vi ser en mycket stor potential, säger Gerhard Bley, vd på Kavli.

Nytt uppköp gör Kavli starkare på växtbaserade livsmedel

Allt fler väljer en växtbaserad kost som ett hållbart och hälsosamt sätt att äta och leva. SwedishZIP är en del av den här vegetariska trenden – et handlar om portionsförpackningarna i tetraformat som kan fyllas med exempelvis havre-, soja-, kokos- och mandelmjölk.

– Vi vill sörja för att nordiska konsumenter ska få tillgång till Plantis produkter även on-the go och därför har vi nu förvärvat bolaget. Vi ser en mycket stor potential i att erbjuda kaffekonsumenterna på kaféer, restauranger, flyg och tåg ett praktiskt havre- och soja-alternativ, säger Gerhard Bley. 

– Detta är en helt unik engångsförpackning. Bolagets utveckling har på kort haft en väldigt positiv tillväxt, men vi är nu glada att kunna lämna över stafettpinnen till Kavli som vi tror har alla möjligheter att skapa en än snabbare utveckling, säger Björn Sederblad, delägare i Jigger i Skåne AB.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev