Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Pågens nya klimatdrag: Färre mil med optimerad ruttplanering

Pågens transporter blir mer klimatsmarta. Ett nytt digitalt verktyg gör ruttplaneringen mer flexibel, optimerar medarbetarens arbetsvecka och innebär färre mil på vägarna för brödet.

Pågens nya klimatdrag: Färre mil med optimerad ruttplanering
Nu slipper brödet åka på vägarna i onödan. Foto: Pågen.

Pågen AB har i dag cirka 400 säljare som levererar bröd, skorpor och kakor till kunder i 21 regioner i Sverige. För att medarbetarna på ett effektivt sätt ska kunna genomföra sina leveranser till butikerna varje vecka har man satsat på planeringsverktyget WinRoute från Descartes, som kan balansera arbetstiden samtidigt som leveranserna sker som utlovat och det på det mest klimatsmarta sättet som möjligt.

– Vi ser ett allt större behov av att kunna planera om våra transporter och räknar nu med att kunna skapa mer tid hos kunderna, vilket är viktigt då våra medarbetare sköter merförsäljningen ute i butikerna, säger Christer Lindgren, försäljningschef på Pågen.

Pågens regionplanerare behöver både beaktande hur många medarbetare som står till förfogade, hur aktuella avtal med butikerna ser ut, hur många butiker som ska besökas och utifrån detta fördela besöken på olika rutter.

– Effektiv ruttplanering är viktigt för oss ur flera perspektiv. Får vi en större exakthet i vår planering så minskar vi antalet mil som körs och når därmed snabbare så klimatsmarta transporter som möjligt, säger Ulf Karlsson, logistikchef på Pågen.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev