Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Picadeli storsatsar i Tyskland

Greenfood – som står bakom salladsbaren Picadeli – har slutit ett avtal med den tyska livsmedelskedjan Rewe. Det öppnar för en offensiv på den tyska marknaden för den svenska digitaliserade salladsbaren.
– Efterfrågan är enormt stor, säger Anders Klinge, vd för Picadeli i Tyskland.

Picadeli storsatsar i Tyskland
Greenfood, som står bakom salladsbaren Picadeli, inleder ett samarbete med Rewe som har cirka 6 000 dagligvarubutiker i Tyskland.

Med tio år på nacken och över tusen salladsbarer i Sverige satsar nu Greenfood på att internationalisera sitt koncept Picadeli. I slutet av förra året slöts ett avtal med franska kedjan Franprix som ingår i Casino-gruppen. Nu står Tyskland på tur.

Greenfood inleder ett samarbete med Rewe som har cirka 6 000 dagligvarubutiker i Tyskland, huvudsakligen under profilerna Rewe och Penny. Avtalet med kedjan är femårigt.

– Det är ett enormt viktigt samarbetsavtal, Tyskland är en av Europas största marknader med 83 miljoner människor. Dessutom ligger de i framkant när det gäller vegetarisk och vegansk mat. Efterfrågan på god och hälsosam conveniencemat är enormt stor, säger Anders Klinge.

För tre år sedan började digitaliseringen av Picadelis sallandsbarer, och enligt företaget är intresset stort för det svenska salladskonceptet.

– Detta bevisar åter igen att Picadeli är ett internationellt gångbart food tech-koncept som lyckas väl utanför Norden. Vår höga digitaliseringsnivå genererar både värdefulla konsumentinsikter och automationsmöjligheter, vilket har skapat rätt förutsättningar för en snabb och spännande expansion, säger David von Laskowski, vd för koncenchef för Greenfood Group.

De digitaliserade salladsbarerna skickar regelbundet information om produkternas och hela diskens status till Picadeli, något som underlättar för arbete med att hålla disken fräsch.

 LARS WELIN

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019