Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Picard och Paradiset i nytt och klimatsmart samarbete

Fryst mat har blivit en viktig del i det klimatsmarta tänket, eftersom man då kan välja att bara ta fram det man behöver när man lagar mat – och på så vis minska matsvinnet i både butiken och hemma. Nu inleder Picard Och Paradiset ett nytt samarbete.

Picard och Paradiset i nytt och klimatsmart samarbete

Mer om Picard

Företaget erbjuder ett brett sortiment av fryst kvalitetsmat, från råvaror till färdigrätter och franska delikatesser. Picard har cirka 1 000 butiker i Frankrike. I Sverige finns det sju butiker i Stockholm, en i Uppsala och en i Göteborg; många av de bästsäljande produkterna finns att köpa inom dagligvaruhandeln.

Picard Sverige påbörjar ett samarbete med Paradiset, vilket innebär att delar av företagets frysta sortiment kommer att finnas tillgängligt för kunder i Paradisets butiker på NK och vid Mariatorget.

Picard har under senaste åren vuxit på B2B sidan och finns nu i frysar på både Coop, Ica och City Gross.

Fryst mat har blivit en del av det nya miljötänket och på Picard märker man att konsumenterna blivit alltmer medvetna gällande tillsatser och miljöpåverkan.

– Som frysspecialister har Picard det klart bästa sortimentet av naturliga och även ekologiska produkter. Vi har velat samarbeta med dem sedan vi öppnade och nu har det äntligen blivit möjligt vilket vi är oerhört glada över. De kompletterar vårt övriga sortiment och stärker helheten, säger Johannes Cullberg, grundare av Paradiset.

Kevin Renaudin, landschef för Picard i Sverige, ser samarbetet som ett bra tillfälle att nå nya kunder:

– Vi har inlett samarbetet med Paradiset eftersom vi känner att de satsar helhjärtat på livsmedel av god kvalitet kombinerat med miljötänk. Paradiset och Picard har mycket gemensamt; vi sätter båda stort fokus på produkternas kvalitet, hållbarhetsfrågor och konsumenternas livskvalitet, säger han.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: