Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Podcast om matens roll i samhället

Livsmedelsföretagen har startat en podcast om matens roll i samhället. Podcasten Feeder spelas in löpande under hösten och leds av Fredrik Torehammar.

I första avsnittet diskuterar Fredrik Torehammar, PA-chef på Livsmedelsföretagen och programledare, ensamätande, ”skämsmat” och varför mat har olika hög status tillsammans med gästerna Johan Ununger, vd Saltå Kvarn, Carina Hansson, vd Estrella och Linnea Wiklund, P3.

- Mat har fått samma betydelse som musik hade förr – man definierar sig idag genom den mat man äter, eller kanske ännu viktigare: vad man inte äter. När jag växte upp var det största beviset på att man var en hopplös person att man svarade ”jag gillar allt” på frågan vilken musik man lyssnade på. Att man var en ”allätare”. Tycker du om allting så gillar du ingenting, du har ingen egen personlighet. Vi är på väg dit också när det gäller mat. Om man inte har någonting man utesluter eller något man är extra förtjust i – eller bara saknar åsikter om mat – så säger det någonting om en som inte är så positivt, säger Fredrik Torehammar.

I höst finns barnmatsdebatten, mat och kön, mat och mångkultur och framtidens mat bland ämnena som kommer att diskuteras. Medverkar gör en mix av matpersonligheter från akademin, populärkulturen och branschen, som David Eberhard, psykiatriker, Malin Westling, Semper, Andreas Wilson, Juiceverket, och Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen.

- Idag pratar alla om mat, och alla har starka åsikter om mat. Men de som faktiskt gör maten – de som bokstavligt talat föder Sverige – hörs däremot inte i debatten. I den här podcasten vill vi låta dem komma till tals och vara med och diskutera matens alltmer centrala roll i samhället ur sitt perspektiv, säger Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen och ansvarig utgivare för podcasten Feeder.

Avsnitten kommer att spelas in och publiceras löpande under hösten och finns på poddens facebooksida Feederpodcast, Livmedelsföretagens hemsida och på de vanliga plattformarna för podcasts.

Källa: Livsmedelsföretagen

Taggar

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019