Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Prestigefyllt pris till Max Burgers

Richard och Christoffer Bergfors på Max Burgers är utsedda till Årets företagare 2018. Deras förmåga att skapa lönsamhet och tillväxt trots hård konkurrens lyfts fram i motiveringen, liksom det branschledande arbetet med att skapa en hållbar och grön meny.

Prestigefyllt pris till Max Burgers

Här är vinnarmotiveringen

”Bröderna Richard och Christoffer Bergfors har med stor framgång drivit och vidareutvecklat Max Hamburgare, som föräldrarna grundade 1968. Under mycket hård konkurrens har bröderna dubblerat Max Burgers försäljning och vinst de senaste fem åren. Satsningen i Norden, Polen och Mellanöstern har givit goda resultat. Hållbarhet är ett kärnvärde och Max är ledande i branschen att kunna erbjuda en grön meny. Mångfalden bland de anställda är föredömligt hög såväl av utlandsfödda som av personer med funktionsvariation.”

Albert Bonniers pris till Årets företagare, som instiftades 1987, brukar beskrivas som det mest prestigefulla för svenskt näringsliv.

– Vi är omåttligt stolta och glada för det här priset. Vi delar det med hela familjen Bergfors och alla tidigare och nuvarande Maxare, säger Richard Bergfors, koncernchef och vd på Max Burgers.

Vinnaren ska ha gjort enastående entreprenörsinsatser, vara dominerande och aktiv ägare samt visat utmärkta ledaregenskaper. Vinnarföretaget ska de senaste tre åren ha haft en uthållig tillväxt, stabil vinstnivå och god avkastning på kapital samt en bra strategi för hållbarhet.

– Det här sporrar oss att fortsätta jobba hårt mot våra mål, säger vice koncernchef Christoffer Bergfors.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: