Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Santa Maria lanserar kryddburkar med inbyggt mått i locket

Vi svenskar är rädda för att krydda. Det tycker man i alla fall på varumärket Santa Maria, som i dagarna lanserar ett nytt lock till sina kryddburkar som gör det lättare att ta ut svängarna i köket.

Santa Maria lanserar kryddburkar med inbyggt mått i locket
Oregano är svenskarnas favoritkrydda nummer ett. Foto: Santa Maria.

Kryddornas 10-i-topp

Här är smaksättarna som används mest i köket (förutom peppar och salt): Oregano,timjan, chili, basilika, curry, rosmarin, paprika, grillkrydda, cayenne samt vitlök.

En ny undersökning från Santa Maria visar att de flesta som följer ett recept struntar i att måtta upp kryddorna – och kryddar betydligt mindre än vad de tror. I genomsnitt handlar det om att maten bara får tre fjärdedelar av den kryddighet som receptet egentligen avsett.

– Vi har länge vetat att det generellt sett kryddas på tok för lite i de svenska köken, både gällande antal kryddor som används regelbundet och i vilka mängder, säger Anja Kempe, Country Marketing Manager på Paulig Foods och för varumärket Santa Maria.

Undersökningen gick till så att deltagarna fick måtta en tesked genom
att hälla upp grovmalen svartpeppar på fri hand. Resultatet visar ett medelvärde på 3,7 milliliter vilket innebär att de som måttar på fri hand i snitt kryddar 1,3 milliliter för lite per tesked.

Det ärkommunikationsbyrån Food & Friends som ligger bakom undersökningen, som tagits fram i samband med lanseringen av ett nytt lock till Santa kryddburkar – ett lock som bland annat försetts med ett integrerat mått som hjälper konsumenter att krydda rätt.

Med den uppdaterade designen får locket även ett klistermärke på toppen, som gör produkterna lättare att hitta både i butik och hemma. Det nya locket är även designat för att kunna öppnas med ett enhands-grepp.

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev